Sală de sport modernă pentru studenţii UTM

UTM le-a oferit discipolilor săi bucuria unei noi posibilități pentru dezvoltarea fizică armonioasă, stimularea condiției fizice și fortificarea sănătății. În campusul universitar Râșcani a fost deschisă o sală de sport modernă, dotată cu sprijinul Fundaţiei „Edelweis”.

Pășindu-i pragul, studenții s-au arătat profund impresionați de condițiile create și aparatele de sport de ultimă generaţie. În discuția cu președintele Fundaţiei „Edelweis”, Vlad PLAHOTNIUC, care le-a făcut o vizită, tinerii i-au mulțumit pentru contribuție și au promis că vor continua să înregistreze rezultate bune nu doar la studii, dar și în sport, mai ales că accesul în sala de forță este liber.

Alexandru PERCIUN, care a reuşit performanţa să devină campion mondial la powerlifting, spune că echipamentele moderne din noua sală îl vor ajuta să obţină rezultate sportive bune și în continuare. Respectiv, sportul îl va ajuta să performeze și în domeniul său de specialitate – calculatoarele.

Își pune mari speranțe în antrenamentele în noile condiții și Dumitru CALMÎC, un alt campion la powerlifting și student la IT. Revenit recent de la Campionatul Mondial la Powerlifting „WDFPF World Full Power 2018”, unde a stabilit un nou record mondial, dânsul a spus că va beneficia din plin de condițiile oferite aici pentru a reprezenta ţara şi universitatea la nivel atât naţional, cât şi internaţional.

Având o suprafață de peste 200 m.p., sala are o capacitate de 50 de locuri. Pe zi, aici  se pot antrena minimum 300 de studenţi. Pentru a spori confortul, vor fi instalate și vestiare comode, dar și cabine de duș.

– E ceva colosal, a menționat Anatol POPUȘOI, şef Departament Educaţie Fizică UTM.

– Pentru noi este foarte important să dezvoltăm şi alte competenţe ale studenţilor . Se ştie, într-un corp sănătos avem şi o minte sănătoasă, a declarat Viorel BOSTAN, rectorul UTM.

Mândru că este absolvent al UTM, Vlad PLAHOTNIUC a menționat cu satisfacție că „Universitatea Tehnică, ca și pe vremea când eram student aici, are tineri buni nu doar în științe tehnice, dar și în sport. Alexandru și Dumitru sunt un exemplu în acest sens. Mă bucur să le pot oferi ceea ce eu nu am avut pe vremea lor”.

D-sa a menționat că suportul pentru sport este una dintre prioritățile fundației pe care o patronează și i-a încurajat pe studenți să profite de condițiile pe care le au.

(Visited 667 times, 1 visits today)